Diensten

Waar ik je bij help

We verspillen te veel tijd, energie en aandacht aan zaken die er niet toe doen. Terwijl we allemaal van betekenis willen zijn. Zorg dat je wat belangrijk is in je werk en je projecten kristalhelder voor ogen krijgt en houdt, zodat je daar met meer plezier en resultaat aan kunt werken.

Visueel (samen)werken helpt je zichtbaar maken waar het écht om draait, richt je aandacht en verhoogt de betrokkenheid.

Als Betekenaar help ik professionals, teams en organisaties om slimmer en visueler samen te werken en de essentie in beeld te krijgen. Letterlijk.

Als Sparringpartner denk ik met je mee en help ik je helder krijgen waar het om gaat, zodat je zelf (of met mijn ondersteuning) weer verder kunt.

Bij de gratis tips vind je een schat aan inspiratie, tips, tools en methoden om zelf en met anderen slimmer en visueel te werken.

Visueel (samen)werkenHoe breng ik mijn verhaal duidelijk over? Hoe krijg ik deze groep in beweging? Hoe laten we iedereen meedoen en meedenken? Hoe zorgen we dat iedereen het juiste doel voor ogen houdt tijdens onze bijeenkomst? Hoe krijg en houd ik iedereen op één lijn? Zijn dit vragen waar je mee worstelt, dan is Visueel (samen)werken het antwoord.

Mensen die visueel werken, hebben meer aandacht voor wat belangrijk is, hebben betere ideeën, kunnen beter beslissingen nemen en zijn meer gemotiveerd. Met behulp van visuele tools en vaardigheden haal je daardoor betere resultaten met je team, op een creatieve en innovatieve manier.

Bij de Betekenaar helpen we teams en organisaties met hun transities, ideeën, projecten en visie tot leven te brengen met verschillende visualisatietools, trainingen en workshops, en visueel faciliteren.

Meer weten? Neem dan contact op, of kijk op de website van de Betekenaar.

sparringpartner

Meedenktank. Sparringpartner. Professioneel klankbord. Verhelderaar. Spiegel.

Je zoekt een frisse blik, die met een flinke dosis nieuwsgierigheid, een stoot denkkracht en onbevangenheid, en een rugzak vol kennis, jou verder helpt bij een probleem of vraagstuk. Iemand die onafhankelijk naast je staat en je coacht, adviseert of prikkelt om je een stap (of twee, of tien!) op weg te helpen. Zodat je zelf weer verder kunt.

Verder waarmee?

Vooral bij

  • het verhelderen van wat je drijft, het verwoorden van je visie, passie, of Grote Waarom
  • jouw visie (of die van je team of onderneming) concreet maken en omzetten in actie
  • helderheid en overzicht krijgen bij complexe situaties: focussen, door de bomen het bos zien, keuzes maken
  • projecten een nieuw impuls (of überhaupt een impuls) geven
  • nieuwe invalshoeken vinden bij vastgeroeste vraagstukken
  • ideeën onderzoeken of toetsen
  • communicatiestrategie en -uitvoering bij je onderneming of project
  • sparren bij organisatieontwikkeling (Het Nieuwe Werken, verandertrajecten, reorganisaties)
  • plannen en dromen concreet en haalbaar maken, bijvoorbeeld met behulp van het business model canvas

Bijvoorbeeld:

Je hebt een idee voor een nieuwe dienst maar je kunt wel een klankbord gebruiken om het concreter te maken. Of om je op je ‘blinde vlek’ te wijzen. Om die vervolgens in het licht te zetten.

Je staat voor de keuze om je onderneming een stap verder te brengen, maar door alles wat er nu tegelijk op je afkomt, zie je door de bomen het bos niet meer. Je wilt weer helderheid om opnieuw op koers te komen.

Je vraagt je af wat de meest doeltreffende manier is om je klanten op een bij jou passende manier op de hoogte te houden van wat je doet. Je wilt structuur en effectiviteit in je communicatie.

Je staat voor een ingrijpend veranderingstraject met je team en wilt sparren over wat dat betekent voor wat je de komende periode moet gaan doen.

Je wilt met je organisatie op een geïnspireerde manier werken aan je missie, maar het komt maar niet van de grond en je wilt onderzoeken wat wél werkt.

Wat doe ik dan?

We sparren. Ik sta je bij – eenmalig of voor langere tijd – en denk met je mee over jouw project, idee, droom, plan, onderneming, communicatie, vraagstuk, uitdaging. Onafhankelijk én betrokken. Met al mijn ervaring, kennis, enthousiasme, netwerk, woorden en – als je dat nodig hebt – met daden.

We praten. We verhelderen jouw vraagstuk. We onderzoeken waar je naar toe wilt en wat je helpt om daar te komen. Daar kan overigens meer dan alleen praten bij worden gebruikt. Oefeningen. Leesvoer. Brainstorms. Om een paar voorbeelden te noemen. Jouw recept wordt afgestemd op jouw specifieke vraag.

Wat levert het je op?

Helderheid.
Een nieuwe en krachtige impuls op het moment dat je bent vastgelopen.
Concrete actieplannen die je in beweging brengen en houden.
Nieuwe energie.

Hoe werkt het dan?

Heel simpel. Jij zit met een vraag, uitdaging of probleem waar je iets mee wilt.

Je neemt contact met mij op om na te gaan of en hoe ik je daarbij kan helpen: een miniSparSessie van maximaal een half uur. Dat eerste contact is vrijblijvend en kosteloos. Zie het als een kennismaking met de SparSessies. We bespreken wat je vraagstuk is en waar je naar toe wilt, en je krijgt meteen een beeld van hoe ik je daar bij ondersteun.

Wat kost dat?

Na dat gesprek weet je wat ik voor je kan betekenen. De volgende SparSessies reserveer en betaal je per half uur (€50 excl. BTW) of uur (€100,- excl. BTW). Eventuele reistijd bereken ik voor 50% door, de reiskosten zijn daarbij inbegrepen. Je zit nergens aan vast, en kunt flexibele afspraken maken.

Sparren op afroep, of met meerdere collega’s?

Je kunt ook kiezen voor een SparStrippenkaart van 5 uur (€ 475,- excl. BTW) of 10 uur (€ 900,- excl. BTW). De SparStrippenkaart is een jaar na betaling geldig, en kun je op verschillende manieren opnemen. De ene keer heb je meer behoefte aan een langere sessie, de andere keer is een sparsessie van een half uur voldoende.

De SparStrippenkaart is overdraagbaar: handig als je met meerdere personen in een organisatie of team wilt kunnen sparren.

Kosteloos een miniSparSessie boeken ter kennismaking? Neem contact met mij op!