Over Marjolein

Marjolein van Braam MorrisMijn naam is Marjolein van Braam Morris. En ik heb een missie.

Ik wil graag dat we onze schaarse tijd, energie en aandacht besteden aan dingen die er écht toe doen. Dat we stoppen met ons leven ‘on hold’ te zetten, omdat we denken dat we er later als we groot zijn / tijd hebben / de Staatsloterij hebben gewonnen wel aan toe zullen komen.

Ik geloof in het helder voor ogen hebben en houden wat belangrijk is. Waar ons leven, ons werk, ons groeiproces om draait. En ik weet dat lang niet iedereen weet hoe dat voor elkaar te krijgen. We staan er niet bij stil, laten ons leiden door de waan van de dag en proberen steeds meer te doen in minder tijd.

Ik denk dat het anders kan. En ik denk te weten hoe je dat kunt doen.

 

Slimmer werken

Het begint met helderheid. Helderheid over wat je nou eigenlijk belangrijk vindt. Hoe je het voor je ziet. En leren dat voor ogen te houden in je dagelijks werk (en leven). Leren om jouw ideale omstandigheden te scheppen, om te doen wat er toe doet. Zodat je als ondernemende professional met voldoening en energie de dag begint én eindigt, omdat je ruimte in je hoofd én agenda schept om met helderheid, overzicht en plezier te werken aan dat wat écht belangrijk voor je is.

Timemanagement? Nee.

Slimmer werken. Minder doen in meer tijd. Daar voldoening uit halen, en groeien. Daarbij kan ik jou, je team, je organisatie bij helpen.

Op de pagina ‘Slimmer werken’ lees je wat ik je te bieden heb.

 

Visual practitioner

Iets helder in beeld krijgen en houden, doe je niet alleen maar met woorden. Sterker nog: ik heb inmiddels geleerd dat woorden vaak niet toereikend zijn. Als je beeld gebruikt bij wat je doet, verwerk je informatie beter, begrijp je elkaar eerder en wordt de essentie zichtbaar. Dat maakt je werk én je leven een stuk makkelijker en mooier. Slimmer werken, en dan op een visuele manier.

Verbeelden doe ik als Visual Recorder in het team van De Betekenaar. Veel zaken worden structureel te complex en ingewikkeld gemaakt, terwijl het soms zo simpel is. De Betekenaar maakt daarom zichtbaar waar het om gaat, omdat we geloven dat je energie moet steken in zaken die er toe doen. Wij helpen organisaties om samen op een visuele manier tot de kern te komen, zodat je elkaar beter begrijpt en meer voor elkaar krijgt. Wij maken zichtbaar waar het nou eigenlijk om gaat.

Naast Visual Recorder ben ik ook Visual Facilitator bij processen, dialogen en ontmoetingen, waar kennis, inspiratie, expertise en sociale overwaarde worden gedeeld en ingezet. Daar waar gewerkt wordt naar een resultaat, help ik door het proces visueel te begeleiden. Voor een zichtbaar en helder eindresultaat.

Gaat dat samen? Nou en of. Zie hieronder bijvoorbeeld mijn ‘Golden Circle’

leefnu!

Slimmer (samen)werken is één van de onderwerpen waar ik me aan wijd. Om slimmer te kunnen werken is het ontzettend belangrijk om jezelf te kennen. Dat is de aller-aller-allereerste stap. Waar droom je van? Wat drijft je? Hoe zit je in elkaar? Wat werkt voor jou? Hoe geef je invulling aan je levensmissie en zorg je dat je van betekenis bent? Voor jezelf en voor de mensen om je heen. Privé en op het werk.

Ik droom zelf van een wereld waarin iedereen doet waar zijn of haar hart naar uitgaat, ongehinderd door angst, twijfels of gebrek aan vertrouwen. Dat dat binnen ieders bereik ligt, staat voor mij buiten kijf.

We zijn ongekend krachtig en bijzonder, en we beschikken over zóveel mogelijkheden; als we maar zien welke dat zijn en hoe we die kunnen benutten wordt het leven onwaarschijnlijk rijk. Daarom heb ik me als ambassadeur verbonden aan leefnu!, vanuit de diepe wens om mensen te helpen hun visie, missie, dromen, talenten en kansen met elkaar te verbinden en te realiseren. Kan ik je daarbij helpen?

Hartelijks,

 

 

 

 

Meer weten? Een kop koffie/thee drinken? Neem dan contact met mij op.

Meer over mij vind je hier.

Weten hoe ik ben geworden wie ik ben? Lees dan mijn microbusinessstory.

Marjolein in de media

Voorjaarsschoonmaak in je hoofd (Primero, nr 15 2013)

E-mailterreur te lijf (Weekblad Intermediair, 13 juni 2013)